✆ WhatsApp 013 277 5539

Artikel ini telah updated

Apa kelebihan penapis air Cuckoo? Sebelum nak buat keputusan untuk pasang penapis air di rumah, anda pasti nak kena banding dulu kenapa dan apa kelebihan penapis air sesuatu jenama berbanding jenama-jenama lain yang ada dalam pasaran.

Pada masa sama, kita pasti ada beberapa kriteria utama sebelum nak pasang penapis air di rumah. Jika kriteria tersebut sesuai dengan keperluan anda, maka anda akan pasang penapis air tersebut.

Dalam posting ini, saya nak kongsikan apa kelebihan penapis air jenama Cuckoo dan kenapa anda perlu pilih Cuckoo untuk dipasang di rumah. Pada masa sama, anda akan nampak nanti bahawa kriteria-kriteria penapis air yang bagus, berkualiti dan jimat ada pada penapis air jenama Cuckoo.

Di bawah saya kongsikan 7 kelebihan penapis air Cuckoo berbanding dengan yang lain.

1. TEKNOLOGI PENAPIS AIR – NANO POSITIVE

review cuckoo iris top

Penapis air Cuckoo menggunakan teknologi Nano Positive filtration system yang mana ia merupakan penapis berteknologi tinggi. Kelebihan teknologi penapis air Cuckoo ini adalah ia dapat menapis segala kotoran dan bakteria yang terdapat pada punca air termasuklah: heavy metal, karat, pasir, habuk, zarah, bakteria berbahaya, alga, kulat dan sebagainya.

2. AIR MINERAL ALKALI LEMBUT

Pada masa sama, penapis air Cuckoo mengekalkan zat mineral yang baik untuk tubuh badan. Dengan Natural Filter yang terdapat pada Cuckoo pula, ia membantu untuk penghasilan mineral yang mengeluarkan air beralkali lebut dan merangsang kandungan pH yang sihat untuk tubuh badan.

pH air Cuckoo adalah sekitar 7.0 hingga 8.0, yang mana ia berada pada paras Natural Water dan Mild Alkaline Water. Kualiti air Cuckoo diyakini lebih sihat dan selamat untuk diminum oleh seisi keluarga.

Air Cuckoo tidak ada rasa payau dan tidak juga rasa seperti air RO. Air Cuckoo rasa sedap dan lembut bila minum.

Penapis air Cuckoo mempunyai sijil Halal daripada badan Islam berautoriti di Korea dan Sijil Halal Malaysia.

3. HARGA BULANAN LEBIH RENDAH

Pakej Cuckoo yang istimewa juga sesuai untuk anda yang mempunyai bajet rendah untuk pasang penapis air di rumah. Hanya serendah RM75.47 sahaja, anda dah boleh pasang penapis air Cuckoo 3 suhu (sejuk, panas dan room) di rumah. Sangat jimat dan memudahkan.

Cuckoo juga menawarkan kos servis pada harga yang sangat berpatutan dan lebih murah berbanding brand yang setaraf dengannya.

4. MADE IN KOREA

kelebihan cuckoo made in k

Penapis air Cuckoo merupakan penapis air made in Korea, termasuklah filter-filter yang terdapat pada mesin penapis air Cuckoo juga made in Korea.

Anda tidak perlu risau mengenai kualiti dan keberkesanan penapis air Cuckoo kerana ia terbukti sangat baik. Cuckoo juga mempunyai sijil SIRIM Malaysia yang membuktikan penapis air Cuckoo selamat untuk digunakan di rumah.

5. TANGKI AIR STAINLESS STEEL

cuckoo vs coway

Penapis air Cuckoo menggunakan tangki air stainless steel yang mana ia tahan daripada karat. Lebih diyakini bersih dan selamat untuk digunakan seisi keluarga.

Setiap kali Natural Doctress Cuckoo datang ke rumah anda untuk servis, beliau akan sterilize penapis air anda termasuklah kawasan tangki air tersebut bagi memastikan kebersihan dan keselamatan yang berpanjangan.

6. KAPASITI YANG MENCUKUPI

cuckoo vs coway

Kelebihan penapis air Cuckoo termasuklah ia tidak memerlukan tangki air yang besar untuk beroperasi. Ini kerana, dengan teknologi tinggi daripada Cuckoo setiap kali air ditekan keluar daripada mesin, ia akan terus refill air baru masuk ke dalam penapis air dengan kadar segera.

Penapis air Cuckoo tak tunggu tangki kosong untuk air diisi semula, bahkan setiap kali air ditekan keluar air baru akan terus masuk ke dalam mesin penapis air. Mudah kan?

7. SERVIS DAN TUKAR FILTER PALING KERAP

cuckoo vs coway

Penapis air Cuckoo menyediakan servis yang sangat profesional dan kadar pertukaran filter yang paling kerap berbanding dengan penapis-penapis air yang setaraf dengannya.

Ini kerana setiap 4 bulan, Cuckoo akan menukar filter baru bagi mesin penapis air yang dipasang di rumah anda. Ini termasuk:

  1. Sediment Filter – setiap 4 bulan
  2. Pre Carbon Filter – setiap 8 bulan
  3. Natural Filter – setiap 12 bulan
  4. Nano Positive Filter – setiap 12 bulan

Selain daripada itu, Cuckoo juga akan sterilize penapis air anda, tangki air, faucet, sinki dan papan pemotong di rumah anda bagi menghapuskan segala kuman dan bakteria yang berbahaya.

8. SIJIL HALAL

9. TIUB TAMBAHAN PERCUMA

10. NORMAL PLAN & GOOOD PLAN!

11. TIADA PEMBAZIRAN AIR

13. JIMAT TENAGA ELEKTRIK

14. PILIHAN PRODUK

15. PEMASANGAN SECEPAT 24 JAM

cuckoo ebrandstore

*Sebahagian artikel yang tidak bertanggungjawab menulis berkenaan budak kecil tidak boleh minum air mineral. Namun perlu difahami bahawa hanya bayi berumur 6 bulan ke bawah sahaja yang tidak sesuai minum air kerana mereka perlu bergantung kepada zat dan nutrien susu badan ibu sepenuhnya. Selepas 6 bulan, air boleh diminum begitu sahaja oleh seluruh peringkat umur.

TEMPAH PENAPIS AIR CUCKOO?

Untuk tempahan penapis air Cuckoo anda boleh terus klik butang di bawah!

Untuk melihat senarai harga produk Cuckoo, Klik Sini.

Untuk terus WhatsApp ejen Cuckoo Malaysia, terus hubungi 6013991697 atau klik wa.me/6013991697

Konsultasi Percuma!

Isi borang di bawah, kemudian kami akan hubungi anda dengan segera untuk konsultasi penapis air PERCUMA!