*UPDATE: Harga Cuckoo King Top terkini adalah RM60/bulan

Untuk sharing kali ini, kami akan kongsikan review Cuckoo King Top yang sedang hangat di pasaran sekarang. Ada banyak kelebihan miliki penapis air Cuckoo King Top ini.

Model ini merupakan antara model yang terlaris kerana pelan harganya yang sangat menarik dan mampu milik bagi kebanyakan keluarga. Hanya dengan pelaburan serendah RM80/bulan atau RM2.67/hari, anda boleh pasang penapis air Cuckoo dengan segera tanpa sebarang kos tambahan!

1. SAIZ YANG SLIM

review cuckoo

Antara perkara yang best mengenai penapis air Cuckoo King Top ini adalah saiznya yang slim dan bergaya. Dengan kapasiti air sejuk 1.0 liter, air panas 1.0 liter dan air suhu bilik free flow, penapis ini Cuckoo ini merupakan yang paling sesuai untuk dimiliki oleh keluarga kecil/sederhana sekitar 5 orang penghuni. Walaupun begitu, sebahagian rumah juga ada yang meggunakan model King Top ini walaupun penghuni melebih 10 orang tanpa sebarang masalah. Hal ini kerana proses mengisi semula air ke dalam tangki tidak mengambil masa yang lama, begitu juga proses untuk menyejukkan air adalah cepat.

2. MENGGUNAKAN NOZEL – AIR 3 SUHU

review cuckoo

Kedua, penapis ini menggunakan nozel air panas dan air sejuk. Untuk air panas, ada butang safety child lock bagi memastikan kanak-kanak yang berada berhampiran dengan mesin berada dalam keadaan yang selamat walaupun tertekan nozel air panas. Ini kerana air panas tidak akan keluar jika safety child lock itu masih dalam keadaan terkunci. Ini menjadikan penapis air Cuckoo King Top ini lebih selamat digunakan untuk seisi keluarga.

Sebelah kanan pula nozel air sejuk. Ia boleh dilaraskan kepada 7 suhu. Sekiranya anda ingin minum air suhu bilik, hanya pulaskan larasan itu ke arah kiri dan tekan nozel. Air suhu bilik akan keluar daripada penapis air.

Selain daripada itu, satu paip khas juga akan dipasang ke paip sinki rumah anda khas untuk mengeluarkan air bersih bertapis dan boleh diminum terus. Ini bagi memudahkan anda mengisi air dalam botol, basuh sayuran, basuh makanan, guna untuk masakan dan sebagainya.

3. MUDAH DIGUNAKAN

review cuckoo

Hanya dengan menekan nozel, air dari penapis air Cuckoo King Top dapat dikeluarkan dengan mudah. Kanak-kanak pun boleh tekan. Ramai ibubapa yang seronok sebab anak makin rajin minum air suam/sejuk lepas guna Cuckoo di rumah. Anak-anak pun lebih sihat bila rajin minum air di rumah. Kurang minum air manis.

Selain daripada itu, penapis air Cuckoo King Top juga memudahkan kita untuk buat air minuman panas dan sejuk. Hanya tekan nozel je, air panas keluar dengan laju. Tak perlu susah payah masak air lagi.

Bagi parents yang ada anak kecil juga mudah nak buat susu anak dan makanan anak bila ada penapis air Cuckoo King Top ni. Banyak jimat masa sebab air panas dah tersedia 24 jam di rumah.

4. DESIGN YANG MENARIK

review cuckoo

Jika kita tengok design penapis air Cuckoo King Top ini sangat cantik dan elegan untuk diletakkan di rumah.

Anda pasti akan rasa seronok dan best bila tengok penapis air Cuckoo King Top ni dah diletakkan di dapur rumah anda. Tengok sahaja gambar-gambar ni, betapa elegan-nya penapis air ini!

5. SERVIS YANG PROFESIONAL

review cuckoo

Servis yang disediakan oleh Cuckoo adalah sangat baik dan tip-top, tiada kerisauan mengenai servis. Cuckoo menyediakan servis berkala setiap 4 bulan, dan bagi setiap servis ini tim kami akan melakukan proses berikut:

  1. Servis penapis air
  2. Tukar filter/penapis
  3. Sterilize penapis air dan sekitarnya – bagi pastikan penapis air kita bebas kuman dan bakteria tidak baik
  4. 15 Point Check
  5. Rekod servis yang sudah dilakukan
  6. Dan lain-lain lagi

Ini kerana tim kami yang fokus servis penapis air ini ada di seluruh Malaysia. Tidak perlu risau lagi jika berlaku sebarang masalah dan kerosakan kerana staf kami sentiasa bersedia untuk datang ke rumah anda!

Bagaimana Cuckoo Servis Di Rumah? Tonton Video Di Bawah

 

6. HARGA YANG MAMPU MILIK

review cuckoo

Harga untuk memasang penapis air Cuckoo King Top ini sangat murah. Tanpa sebarang deposit, tanpa yuran pemasangan, tanpa yuran pendaftaran, tanpa yuran proses dan yuran-yuran lain, anda boleh pasang penapis air Cuckoo King Top ini di rumah.

Tak perlu pening kepala lagi bila nak pasang. Hanya bayar RM80 sahaja (dah termasuk kos bulanan) dan kami akan pasang di rumah anda dalam sekitar 5 hari berkerja. Cepat kan?

Dengan pelaburan serendah RM80 sebulan, sangat menjimatkan. Kalau kira kos harian, cuma RM2 sahaja yang perlu dibayar setiap hari. Sangat berbaloi!

7. AIR LAJU

review cuckoo

Air yang dikeluarkan melalui penapis air Cuckoo King Top ini tidak perlahan seperti penapis air yang lain. Dengan teknologi penapis air Cuckoo yang terkini, anda dapat nikmati air bersih dan sihat Cuckoo tanpa perlu mengeluh sebab air perlahan.

8. TAPISAN YANG BERKUALITI TINGGI

review cuckoo

Air yang dikeluarkan oleh penapis air Cuckoo King Top ini adalah bermineral dan beralkali ringan hasil dari tapisan teknologi Nano Positive Filtration System. Airnya bersih, sihat dan selamat untuk diminum oleh seisi keluarga.

Kualiti tapisan penapis air Cuckoo yang tinggi ini akan membuat anda rasa tidak risau lagi untuk minum air. Segala kotoran dan logam berat ditapis oleh penapis air Cuckoo King Top ini.

Ini memastikan air yang anda minum 99.99% sihat dan selamat untuk seisi keluarga untuk segenap lapisan umur.

 

KESIMPULAN

Jika anda masih lagi tercari-cari penapis air yang berkualiti, bagus dan jimat kos, maka pilihlah penapis air Cuckoo King Top ini. Ini kerana penapis ini mempunyai ciri-ciri yang versatil dan dapat memudahkan pelbagai urusan anda di rumah tanpa perlu risau lagi untuk beli air, masak air dan kebersihan air. Ada banyak kelebihan miliki penapis air Cuckoo King Top ini seperti yang telah ditulis dalam poin-poin di atas. Semuanya sudah diselesaikan oleh penapis air Cuckoo!

Konsultasi Percuma!

Isi borang di bawah, kemudian kami akan hubungi anda dengan segera untuk konsultasi penapis udara PERCUMA!

✆ WhatsApp 013 277 5539

error: Content Is Protected!!