APA BEZA MULTI COOKER CUCKOO DENGAN YANG LAIN?

Ramai yang tanya apa beza periuk Cuckoo ni dengan yang lain, mostly suruh share dengan Brand N atau Brand P. Actually malas nak compare2 ni sebab masing2 ada kelebihan masing2!

Tapi lepas korang tahu apakah features yang ada kat multicooker Cuckoo ni kompem tak nampak mak mertua lalu dah.

Jadi aku hidangkan TOP 5 BEST CUCKOO FEATURES.

 

#1 – BEST CUCKOO FEATURES is the AUTO STEAM RELEASE

Multicooker biasa, yang ada tombol pusing2 untuk release steam secara manual. Multicooker Cuckoo ada auto steam release, di mana awak tak perlu pun nak jenguk2 untuk tukar tombol kepada lepaskan stim. Dan lagi, bila dah auto, takde dah tangan melecur ke apa ke! Cuma perlu tunggu sampai periuk menyanyi2 dan buka periuk. That’s it! Simple dan mudah 😍

 

#2 – BEST CUCKOO FEATURES is the HYDROLIC SOFT LID OPENING

Awak tak perlu gunakan sarung tangan/kain untuk buka periuk. All you have to do just click to open. So takde lagi masalah air menitik2, nak letak tudung periuk tu dekat mana bila counter top dah penuh dengan barang2 and so on. Periuk Cuckoo ni penutup dia attach dengan periuk.

 

#3 – BEST CUCKOO FEATURES is the NON STICK SAFE COAT POT

Alright, yang ini yang paling PENTING sekali bile nak cari pressure cooker, make sure the cooker is durable, tahan pada tekanan, tahan pada haba yang tinggi, tahan karat, tahan calar dan tahan lama. Jangan sebab semua boleh masak, tapi lupa tentang kesan jangka panjang pada keselamatan dan kesihatan pada diri kita. So make sure always look for quality and patented ye. Yes cuckoo, is coated with XWALL-DIAMOND and it is patented.There’s a reason why others is cheap!

 

#4 – BEST CUCKOO FEATURES is the WIDE LED SCREEN WITH VOICE

Multicooker cuckoo ni yang bestnya ada suara 3 bahasa (english, korean and chinese). Bile on je cooker, akan ada lagu cuckoo. Menarik x? Hehe..
Selain tu skrin yang luas untuk senang pilihan mode, RED-M10 ada 12 mode pilihan masakan.

#5 – BEST CUCKOO FEATURES is the AUTO STEAM CLEANING

Mcm biasa setiap multicooker perlu maintenance, so kadang2 bila kerap masak perlu cuci steam nozzle untuk keluarkan minyak2 atau kotoran yang melekat.
Normally utk periuk biasa, ada yang perlu rendam air panas utk cuci, ada yang perlu bersabun dan sebagainya. But utk multicooker cuckoo, ada setting utk cleankan nozzle steamer tuh secara AUTOMATIC.

Sekian cerita bagaimana dan kenapa saya jatuh cinta dengan Multicooker Cuckoo.

Sesuai sangat untuk Ramadhan yang bakal tiba

 

Sumber: C&P (Kalau ada pemilik asal, mohon komen untuk saya letak kredit)

✆ WhatsApp 013 277 5539

error: Content is protected !!